Prima pagină D:News

Simfonie dedicata gazului metan

Redactia Descopera.ro | 04.15.2010 | ● Vizualizări: 62
Simfonie dedicata gazului metan     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un tanar compozitor din Sankt Petersburg, al doilea oras ca marime al Rusiei, a compus o simfonie dedicata zacamintelor de gaze din Shtokman, in apropierea Marii Barents, anunta casa de discuri Sinemafonika, producatoarea ineditului album de simfonii.

Simfonia face parte dintr-o trilogie intitulata "Trilogia Industriala", compusa in onoarea marilor proiecte industriale ale Rusiei la inceput de secol XXI. Acestea sunt:

-Dezvoltarea sectorului de extractie si prelucrare a gazelor Shtokman.
-Construirea celui mai mare pod de cale ferata din Eurasia, care va traversa fluviul Yuribei din Regiunea Autonoma Yamal-Nenets.
-Conductele de gaze si petrol din Insula Sahalin, din Orientul Indepartat.

Campurile gazeifere din Shtokman adapostesc rezerve de peste 3,8 trilioane de metri cubi de gaze, si vor alimenta conducta North Stream care va lega Rusia de Uniunea Europeana, pe dedesubtul Marii Barents.

Alexander Lubcenko, compozitorul simfoniei, in varsta de doar 23 de ani, a mai scris o opera dedicata tragediei din anul 2004, cand un atac terorist desfasurat la o scola din orasul Beslan, Osetia de Nord, a luat vietile a peste 300 de copii. De asemenea, tanarul din Sankt Petersburg a mai compus muzica pentru spectacole de balet, precum si coloana sonora pentru numeroase filme artistice rusesti.

Sursa: RiaNovosti

CITESTE SI :