Prima pagină D:News

Pedalezi, produci electricitate si capeti mancare

Redactia Descopera.ro | 04.18.2010 | ● Vizualizări: 135
Pedalezi, produci electricitate si capeti mancare     ecologie, mediu, carbon, bicicleta, energie, electric, hotel + zoom
Galerie foto (1)

Un hotel din Danemarca a instalat doua biciclete ergonomice cuplate la generatoare electrice si ofera o masa gratuita fiecarui client care produce, pedaland, cel putin 10 wati-ora.

Oaspetii hotelului Crowne Plaza din complexul Copenhagen Towers, din capitala daneza, sunt invitati sa-si imbunatateasca forma fizica si, totodata, sa-si reduca "amprenta de carbon" si sa economiseasca energie si bani, pedaland cu zel pe bicicletele stationare.

Incepand din iunie, hotelul va organiza si o competitie, in care clientii vor putea "concura" cu sistemul de panouri solare care alimenteaza cu energie hotelul cu 366 de camere, in incercarea de a produce cat mai multa energie electrica.

Cei care genereaza, pedaland, cel putin 10 wati-ora, vor primi, drept rasplata, cate o masa in valoare de cca. 44 USD, compusa din feluri de mancare la alegere, din oferta hotelului.

Hotelul din Copenhaga va testa ideea timp de un an, urmand ca ea sa fie, eventual, pusa in practica si in alte hoteluri din reteaua Crowne Plaza.

Sursa: FOXNews

CITESTE SI: