Prima pagină D:News

Cainii si pisicile – pericole casnice

Redactia Descopera.ro | 04.19.2010 | ● Vizualizări: 295
Cainii si pisicile – pericole casnice     medicina, sanatate. caine, pisica, accident, spital, pericol + zoom
Galerie foto (1)

Un studiu recent arata ca prezenta animalelor de casa – in speta, pisicile si cainii – poate fi pe cat de benefica, pe atat de periculoasa: patrupezii care impart cu noi locuinta sunt implicate intr-un numar surprinzator de mare de accidente casnice.

In SUA, se estimeaza ca au loc, anual, peste 80.000 de raniri legate de prezaenta unui caine sau a unei pisici.

Cainii reprezinta, din acest punct de vedere, un pericol mai mare; numerosi proprietari de caini ajung la spital, cu contuzii ori chiar fracturi, deoarece se impiedica de propriul caine sau de lesa acestuia (uneori in timp ce traverseaza strada sau coboara scarile) ori de bordura sau alte obstacole (pe care nu le observa pentru ca erau atenti la caine).

Alteori, e vorba despre oameni care au fost trasi sau impinsi de un caine (de obicei unul puternic, de talie mare), de interventia pentru a desparti caini care se bat ori despre accidente petrecute in timpul dresajului.

Riscurile sunt mai mari pentru femei si copii, decat pentru barbati, datorita diferentelor de talie.

Pisicile sunt mai putin primejdioase (fiind implicate in mult mai putine accidente de acest gen decat cainii - de 7,5 ori mai putine).

Studiul nu sugereaza iubitorilor de animale sa renunte la prietenii lor patrupezi (prezenta lor avand numeroase efecte benefice, dupa cum arata mai multe studii) ci doar sa cunoasca situatia si sa-si ia masuri de precautie:

  • simplul fapt de a fi constient ca exista un pericol si ca e nevoie de atentie marita reduce mult riscul.
  • cainii trebuie dresati cu grija, pentru a-i invata sa asculte comenzile si le atenua comportamentele periculoase.
  • persoanele care au pisici si caini trebuie sa fie atente si la obiecte precum jucarii si vase pentru mancare, raspandite prin casa; si acestea pot produce accidente.

Sursa: FOXNews

CITESTE SI: