Prima pagină D:News

Istoria Parfumului

Redactia Descopera.ro | 04.19.2010 | ● Vizualizări: 227
Istoria Parfumului     Fundatia Calea Victoriei , atelier, istorie, cultura, moda, parfum + zoom
Galerie foto (1)

Fundatia Calea Victoriei va invita simbata, 24 aprilie, de la 11:00, la Palatul Suter / Carol Parc Hotel, un hotel boutique de 5 stele, in decorul elegant si sofisticat al unui salon de secol XIX, la un eveniment despre evolutia celui mai subtil accesoriu - parfumul

Parfumul este folosit de mii de ani, insa in ultimul secol el a devenit un accesoriu de moda obligatoriu si o sursa de profit semnificativa. Laboratoare chimice si birourile de marketing se straduie permanent sa elaboreze succese planetare, insa parfumurile care au intrat in legenda au fost lansate din pasiune, in anii 70-80. Aceleasi esente si ingrediente ca cele de astazi ii fascinau si pe grecii Antichitatii, care isi parfumau fiecare parte a corpului cu un alt miros. Tunicile lui Alexandru Macedon emanau aroma de sofran. Romanii isi hraneau animalele cu plante parfumate. Hainele lui Ludovic al XIV-lea trebuiau spalate in apa cu condimente si muschi, iar la Versailles porumbeii erau parfumati inainte de a fi lasati sa zboare in salile de bal. Napoleon nu-si incepea ziua pana nu isi turna pe corp si pe haine doua flacoane de apa de colonie.

La acest eveniment vom descoperi care sunt aspectele ecomonice implicate in lansarea parfumurilor si modul in care ele completeaza imaginea unui creator de moda. Multitudinea de parfumuri de pe piata sunt fabricate de cateva laboratoare iar marcile apartin unor mari grupuri industriale. Atmosfera unei epoci este strins legata de parfumuri celebre, produse si astazi, semnate Guerlain, Chanel, Nina Ricci, Yves Saint Laurent sau Dior. Pentru cei in cautare de originalitate, vom prezenta creatii de nisa si parfumuri individualizate. Participantii se vor putea bucura de "mirosul" unor parfumuri clasice, de manufactura, care continua o traditie din sec XVII - Florascent Parfumeur. (prezentare in romana)

lector Mihai Cosmatchi
Data: 24 aprilie, 11:00
Taxa: 50 ron - taxa de participare include cafea si apa
Loc: Carol Parc Hotel, Aleea Suter nr 23-25 (harta)
Inscriere la - contact@victoriei.ro

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI