Prima pagină D:News

Inrolat in armata la 8 ani

Redactia Descopera.ro | 04.23.2010 | ● Vizualizări: 92
Inrolat in armata la 8 ani     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un baietel ucrainean in varsta de 8 ani din orasul Ivanovo-Frankovst a reusit sa intre fara voia sa in Cartea Recordurilor , in momentul in care parintii sai au primit o notificare de la comisariatul local prin care copilul era chemat sa isi serveasca patria, dupa cum transmite agentia de stiri UNIAN.

"La inceput, atat eu, cat mai ales sotia, am fost socati cand am citit ordinul de incorporare. Dupa care am ras ca la o gluma buna. Imediat, am contactat autoritatea militara locala, anuntandu-i politicos ca au gresit persoana, dar ei nici nu au vrut sa auda", declara tatal baiatului.

Pe data de 19 aprilie, anul curent, in ziua in care copilul trebuia sa fie incorporat, intreaga familie in frunte cu micutul Misa, s-a infiintat de urgenta in fata comisariatului militar, inarmati cu certificatul de nastere al copilului care arata ca acesta se nascuse in anul 2001. Ca si cum prezenta fizica a baiatului nu ar fi fost mai mult decat edificatoare.

In Ucraina, la fel ca in toate statele fostului bloc sovietic, tinerii sunt incorporati obligatoriu imediat ce au implinit varsta de 18 ani. Autoritatile militare din orasul Ivanovo-Frankovst au refuzat sa faca orice comentariu fata de hilara situatie.

Sursa: RiaNovosti

CITESTE SI :