Prima pagină D:News

"Domul din Milano" este cea mai mare sculptura in ciocolata din lume (FOTO)

Redactia Descopera.ro | 04.25.2010 | ● Vizualizări: 93
"Domul din Milano" este cea mai mare sculptura in ciocolata din lume (FOTO)     cea mai mare sculptura in ciocolata din lume, Domul din Milano, record mondial, Italia, galerie foto, imagini + zoom
Galerie foto (6)

Mirco Della Vecchia, unul dintre cei mai faimosi ciocolatieri ai Italiei, a stabilit un nou record mondial pentru cea mai mare sculptura in ciocolata.

Della Vecchia a concurat cu sine insusi pentru noul record, tot el fiind si detinatorul celui anterior, pentru sculptura in ciocolata a Muntilor Dolomiti, realizata in 2009. De aceasta data, artistul a decis sa creeze o replica a Domului din Milano, care sa fie chiar mai mare decat ultima sa dulce opera de arta.

Impreuna cu o echipa de artisti, Mirco Della Vecchia au petrecut multe zile scupltand Domul din ciocolata alba. Toata ciocolata eliminata a fost impachetata in mici pachete si vanduta trecatorilor, in mall-ul Carosello, din Milano, acolo unde evenimentul a avut loc. Toate beneficiile materiale vor fi donate coopiilor ajutati de fundatiile umanitare din Haiti, pentru a-si reface vietile. Domul de la Milano al lui Miro are o inaltime de 1,5 metri, este lung de 2,5 si poseda o impresionanta masa de 5,37 tone.

Sursa: Odditycentral

CITESTE SI:

DESCOPERA lumea in care traiesti: