Prima pagină D:News

Romeo si Julieta in lumea huhurezilor barbosi

Redactia Descopera.ro | 04.26.2010 | ● Vizualizări: 139
Romeo si Julieta in lumea huhurezilor barbosi     huhurez barbos, bufnita, pasari, ornitologie, zoologie, natura, animale, crazy zoo + zoom
Galerie foto (4)

Un cuplu de huhurezi barbosi indragostiti a fost surprins in timpul etalarii comportamentului nuptial desfasurat in zapezile din salbaticia canadiana.

Romeo cu pene gri si ghiare amenintatoare a fost cel care a facut primul gesturi tandre de apropiere, impresionandu-si partenera. Cele doua uriase pasari de prada si-au apropiat, apoi, capetele, intr-un gest delicat asemanator unui sarut. Comportamentul nuptial la aceasta specie de bufnita dicteaza masculului sa se apropie de femela cu prada in cioc. In momentul in care masculul da femelei prada direct in cioc, ambele pasari inchid ochii."Am fotografiat diverse specii de pasari in biotopuri cat mai variate, dar huhurezii barbosi mi-au oferit unele dintre cele mai bune momente in toata cariera mea de fotograf al vietii salbatice. Este evident ca le place sa isi apropie capetele, iar cateodata lasa impresia ca le place sa se uite unul in ochii celuilalt pentru lungi perioade de timp", declara fotograful Christopher Dodds, cel care a surprins imaginile in padurile inzapezite din Bracebridge, Ontario.

Sursa: DailyMail

CITESTE SI:

DESCOPERA LUMEA IN CARE TRAIESTI: