Prima pagină D:News

Calugaritele din Nepal s-au apucat de Kung Fu

04.26.2010 | ● Vizualizări: 122
Calugaritele din Nepal s-au apucat de Kung Fu     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Imprejurimile templului Amithaba Drungpa din capitala Nepalului, Kathmandu, rasuna nu de cantecele rituale ale calugatitelor budiste, ci de strigatele razbonice ale acelorasi femei care au ales calea renuntarii. Zeci de discipole ale sectei Drukpa, o grupare religioasa veche de sute de ani, exerseaza constiincios arta martiala Kung Fu, sub indrumarea unui maestru de origine vietnameza.

Kung Fu-ul a fost introdus in templu in urma cu doi ani, iar dinacel moment calugaritele entuziaste il practica neintrerupt, catedoua ore in fiecare zi.

"Este foarte bun pentru sanatatea noastra. Meditatia este dificila,dar dupa antrenamentul de arte martiale, sesiunile de meditatie numai par la fel de grele", declara Rupa Lama o calugarita budista invarsta de 16 ani, originara din India. Konchok, o alta calugaritasosita tot din India, apreciaza in schimp valentele de autoaparareaparute in urma practicarii Kung Fu-ului: "Este o metoda foarteeficenta de autoaparare. Daca cineva ne jigneste sau vrea sa nefure, acum il putem lovi in forta pana renunta".

Kung-Fu-ul a fost introdus in templu prin bunavointa Sfintiei SaleGyalwang Drukpa, liderul spiritual al sectei Drukpa, sau ScoalaDragonului, in traducere directa.

"Cand eram doar un copilas, stiam deja ca femeile din societateanoastra sunt foarte oprimate. Dupa ce am crescut, am incercat safac ceva pentru sanatatea, increderea si bunastarea lor. M-amdecis, asadar, sa construiesc o manastire pentru calugaritelebudiste, pentru a oferi, astfel, posibilitatea oricarei femei saaiba un acoperis si o masa zilnica, dandu-le inclusiv ocazia dea-si desavarsi calea spirituala. Daca am reusit sa le invatam siarte martiale, consider ca este cu atat mai bine", incheie liderulspiritual, considerat de credinciosii sai a 12 reincarnare aconducatorului fondator al scolii Drukpa.

Sursa: BBCNews

CITESTE SI:

DESCOPERA LUMEA IN CARE TRAIESTI: