Prima pagină D:News

In pregatire: primul transplant de picioare

Redactia Descopera.ro | 04.26.2010 | ● Vizualizări: 205
In pregatire: primul transplant de picioare     medicina, santate, chirurgie, operatie, transplant, picior, brat, fata + zoom
Galerie foto (1)

Un chirurg spaniol asteapta aprobarea autoritatilor pentru realizarea primului dublu transplant de membru inferior, a carui reusita ar insemna o speranta pentru milioane de oameni cu picioarele amputate.

Medicul Pedro Cavadas, care are deja la activ un transplant partial de fata si trei duble transplanturi de brate, planuieste sa realizeze, peste cateva luni, in premiera mondiala, transplantarea ambelor picioare, de la un donator decedat la un pacient care si-a pierdut membrele inferioare in urma unui accident.

Operatia ar urma sa aiba loc la spitalul La Fe din Valencia.

Pentru moment, se asteapta acordul autoritatilor din domeniul sanitar, acord care ar putea fi dat in luna mai. Ulterior, spitalele din toata tara vor fi cooptate in actiunea de gasire a unui donator.

Pacientul ar putea incepe sa-si "simta piciorul" dupa aproximativ un an; ar urma o lunga perioada de fizioterapie si exercitii pentru recuperararea functiei membrului inferior; iar pacientul ar trebui sa ia toata viata medicamente imuno-supresoare, pentru a evita respingerea transplantului de catre organism.

Sursa: Mail Online

CITESTE SI: