Prima pagină D:News

“Razboi” intre doua muzee dedicate Mafiei, la Las Vegas

Redactia Descopera.ro | 04.27.2010 | ● Vizualizări: 173
“Razboi” intre doua muzee dedicate Mafiei, la Las Vegas     muzeu, mafie, las vegas + zoom
Galerie foto (1)

Primarul orasului si fiica unui boss mafiot din anii ’50 sponsorizeaza infiintarea a doua lacasuri culturale dedicate criminalitatii organizate americane.

Curand, la Las Vegas vor aparea doua muzee dedicate mafiei americane, dar promotorii lor au declarat deja ca sunt "in razboi". Cele doua proiecte se nasc din doua perspective diferite si vor sa reprezinte cele doua fatete ale acestui fenomen. Astfel, "Muzeul criminalitatii organizate si al instaurarii legii", dorit de primarul Oscar Goodnam, va fi dedicat activitatilor si operatiunilor desfasurate de oamenii legii pentru combatrea crimei organizate. Finantat cu 42 mil. dolari, va fi construit in centrul Las Vegasului si ill va avea drept curator pe Dennis Barrie, directorul de creatie al Muzeului Spionilor din Washington.

In schimb, crearea muzeului intitulat "Experienta asaltului" se datoreaza lui Antoinette McConnell, in varsta de 74 ani, fiica lui San Giancona, unul dintre bosii mafioti din Chicago in perioada anilor '50, si isi propune sa prezinte publicului "epopeea" mafiota din interior; tocmai de aceea, va fi amenajat in cladirea unui cazino aflat in proprietatea mafiei in anii '80, Tropicana.

Si in timp ce primarul a anuntat ca ava expune in viitorul muzeu cateva caramizi originale din zidul garajului din North Clark Street, ca simbol al celui mai celebru macel mafiot din Chicago, despre proiectul doamnei McConnell se stiu destul de putine; doar ca i-a transmis primarului un avertisment: "Crima organizata este pregatita sa infrunte provocarea".

Sursa: La Stampa

CITESTE SI:

DESCOPERA LUMEA IN CARE TRAIESTI:

Tag-uri: muzeu | mafie | las vegas