Prima pagină D:News

Culmea acrobatiei era sa se termine tragic

Redactia Descopera.ro | 04.29.2010 | ● Vizualizări: 92
Culmea acrobatiei era sa se termine tragic     no tags + zoom
Galerie foto (3)

O echipa de acrobati chinezi s-a aflat la doar cativa milimetri de o moarte crunta – aceea de a fi sfasiati de vii de mai multi tigri siberieni. Gestul lor prostesc a sfidat inconstienta, deoarece in tragedia care ar fi urmat si-ar fi pierdut viata si o fetita de doar 3 ani, cooptata in echipa de acrobati. Imaginile sunt mai graitoare decat orice relatare de presa.

Nesabuitul act a fost pe cale sa se produca intr-o gradina zoologica din provincia chineza Jiangsu, unde ansamblul de acrobati Jinagxi Elite Childern Arts Troupe incerca sa traverseze pe o sarma complexul unde erau tinuti mai multi tigri siberieni. Dotati doar cu o bicicleta si o scara cu dispozitiv de balans, membri echipei au incercat sa isi duca numarul de acrobatie pana la capat. Tigrii au observat imediat neobisnuitul eveniment care se derula deasupra incintei lor si au devenit agitati intr-o secunda.

Un tigru a facut un salt impresionant, fiind foarte aproape sa agate cu ghearele scara acrobatului, ceea ce ar fi dus, evident, la dezechilibrarea a fetitei, urmata de caderea tuturor in incinta felinele furioase. Vizitatorii care se aflau in acel moment in gradina zoological au fost scandalizati de decizia acrobatilor de a urca pe franghie un copil atat de mic si de a-l pune sa treaca pe deasupra tigrilor.

"Daca ar fi fost fetita mea, pentru nimic in lume nu as fi permis sa ia parte la asa ceva. Oricat de sarac as fi fost sau oricat de talentata ar fi fost fetita, nu i-as fi riscat viata", declara ultragiat un parinte martor la eveniment.

Pe de alta parte, Zhang Shenwen, directorul trupei de acrobati, nu intelege de ce oamenii sunt scandalizati, afirmand plin de incredere in fata autoritatilor ca fetita, pe nume Xiaoyan, este cea mai tanara persoana din lume care merge pe sarma, si este antrenata cu grija inca de la varsta de un an de zile.

Sursa: DailyMail

CITESTE SI :