Prima pagină D:News

Commando impotriva ucigasului de elefanti

05.02.2010 | ● Vizualizări: 237
Commando impotriva ucigasului de elefanti     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Autoritatile indiene, sprijinite de o echipa mixta de tragatori de elita si zoologi, sunt pe urmele unui elefant mascul furios care a ucis pana in prezent un numar de 10 femele.

O forta de 15 persoane inarmate cutreiera imprejurimilerezervatiei forestiere Periyar din statul indian Kerala, pe urmeleucigasului in serie care isi vaneaza femele din propria specie. Unnumar de 8 femele au fost ucise in decursul anului trecut, iar incadoua au fost gasite moarte, la inceputul acestei luni.

"Daca analizam rapoartele post-mortem ale femelelor ucise, precumsi alte evidente descoperite de echipa noastra, ajungem inevitabilla concluzia ca omorurile au fost savarsite de un singur mascul.L-am identificat dupa « arma crimei ». Unul dintre coltii sai defildes s-a fracturat intr-un unghi foarte ascutit, bucata ramasaactionand precum un pumnal foarte lung si taios, cu care masculul astrapuns trupurile femelelor.

Faptasul este un tanar mascul cu varsta cuprinsa intre 20-30 ani,iar inatimea sa la umeri atinge 2,74 m. Este un adevarat JackSpintecatorul din lumea elefantilor", afirma directorul K.K.Srivastava, seful Departamentului pentru Natura din Kerala.

Oficialitatile declara ca vor incerca sa tranchilizeze elefantul,pentru a-i reteza coltul periculos. "Terenul din rezervatie estefoarte dificil si accidentat. Odata ce elefantul este impuscat cuseringa tranchilizanta, va fugi panicat. Iar noi nu ne dorim samoara in timpul operatiunii. Este foarte posibil ca agresivitateasa sa se datoreze unei infectii dentare aparute in urma fracturariicoltului de fildes", declara in continuare directorulSrivastava.

In rezervatia Periyar traiesc circa 800 de elefanti, dar proportiasexelor este foarte dezechilibrata. Pentru fiecare mascul existacate 79 de femele.

Sursa: BBCNews

CITESTE SI :