Prima pagină D:News

Cei “blocati” de norul de cenusa scot o revista

Redactia Descopera.ro | 05.02.2010 | ● Vizualizări: 23
Cei “blocati” de norul de cenusa scot o revista     presa, revista, vulcan, cenusa, nor + zoom
Galerie foto (1)

Eruptia vulcanului din Islanda a avut si un efect complet neasteptat: a creat, brusc, o legatura intre oameni care nu se vazusera niciodata pana atunci si, din aceasta relatie, se va naste o publicatie.

Norul de cenusa care a blocat pe aerporturi mii de persoane va ramane in amintirea omenirii prin intiativa lui Andrew Losowsky, scriitor si editor, care s-a trezit el insusi blocat pe aerportul din Dublin, Irlanda.

A lansat atunci, online, o "chemare la arme" catre redactori, ilustratori, designeri, fotografi etc., pentru ca acestia sa contribuie la alcatuirea unei publicatii care sa perpetueze amintirea celor intamplate.

Aproximativ 50 de persoane l-au contactat si s-au aratat dispuse sa participe la proiect.

Voluntarilor li s-a cerut sa contribuie cu acelasi tip de materiale, pentru comparatie; de pilda, sa mearga la cel mai apropiat bar, sa ceara barmanului sa creeze un cocteil numit Vulcan si sa trimita apoi reteta, pentru a fi publicata.

Voluntarii cu diferite specializari au mai contribuit cu diferite materiale precum desene, fotografii sau povestiri (un scriitor american specializat in genul horror a trimis o poveste a carei actiune se petrece in interiorul unui nor de cenusa!)

Andrew Losowsky urmeaza sa creeze, intr-o prima faza, o versiune digitala a revistei, dar scopul final este sa realizeze o varianta tiparita - o marturie a evenimentelor si a modului in care oamenii au reactionat la cele petrecute.

Sursa: BBC

CITESTE SI:

Tag-uri: presa | revista | vulcan | cenusa | nor