Prima pagină D:News

Atelier de modelaj in LUT

Redactia Descopera.ro | 05.03.2010 | ● Vizualizări: 511
Atelier de modelaj in LUT     Fundatia Calea Victoriei , atelier, arta, cultura, lut, modelaj + zoom
Galerie foto (1)

Fundatia Calea Victoriei va invita, din 12 mai, la un curs practic de modelaj in lut adresat tuturor persoanelor interesate de lucrul cu argila si de povestea acestui material din care s-au fabricat de-a lungul secolelor tot felul de lucruri: obiecte religioase, obiecte de uz casnic sau decorative, statui sau jucarii. Atelierul va fi sustinut de Andra Miloiu.

Temele celor patru ateliere sint:

1. Introducere in modelajul in lut - tehnica placilor (introducere): Prezentarea evolutiei intrebuintarii si modelarii vaselor de lut la diverse popoare; primul contact cu argila; pregatirea lutului asa cum o faceau strabunii nostri; primele obiecte de lut.
2. Tehnica placilor - aprofundare: Prezentarea ceramicii de Horezu; realizarea unor vase clasice si a unor obiecte abstracte folosind tehnica placilor.
3. Tehnica snurului - introducere: Prezentarea ceramicii de Cucuteni si realizarea unor obiecte folosind tehnica colacilor.
4. Tehnica snurului -aprofundare: Prezentarea ceramicii de Cucuteni, realizarea unor obiecte folosind tehnica colacilor si decorarea vaselor prin incizie.

La sfirsitul atelierelor cursantii vor avea obiectele produse de fiecare dintre ei.

Durata curs: 4 ateliere
Frecventa: saptaminal - 2h, vineri
Cost curs: 200 ron - adulti /elevi, studenti - 160 ron (inclusiv LUT)
Loc desfasurare: fundatie
Data: 12 mai, 19:00 - max 15 persoane
Inscriere la - contact@victoriei.ro
Virsta: min 14 ani

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI