Prima pagină D:News

Femeile inteligente sunt cele mai mari consumatoare de alcool

05.04.2010 | ● Vizualizări: 2105
Femeile inteligente sunt cele mai mari consumatoare de alcool     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Femeile care au studii superioare consuma mai mult alcool decat cele mai slab instruite, a rezultat, recent dintr-un studiu britanic. Acele reprezentante ale sexului, frumos posesoare de diplome, par sa fie de doua ori mai predispuse la consum zilnic de bauturi alcoolice si, de asemenea, mai deschise in a-si marturisi dependenta in aceasta directie.

O corelare similara intre nivelul studiilor si consumul de licori bahice s-a constatat si incazul barbatilor, dar la un nivel mai scazut. Descoperirea vine inurma unui studiu desfasurat la Scoala de Economie din Londra, incadrul caruia cercetatorii au urmarit vietile a mii de femei sibarbati cu varsta de 39 de ani, toti nascuti in Marea Britanie, intimpul aceleasi saptamani din anul 1970.

Nivelul consumului de alcool in randul femeilor poate fi prezis,conchide studiul, chiar si numai din notele obtinute de acestea latestele scolare sustinute la varsta de numaisapte ani. Femeile ale caror calificative erau "medii" si "mari" inscoala prezinta o probabilitate de pana la 2,1 ori mai mare deincepe sa bea zilnic la maturitate.

Autoarele studiului, Francesca Borgonovi si Maria Huerta, sugereazasi cateva posibile explicatii ale acestei situatii. Femeile maieducate tind sa aiba copii mai tarziu, amanand asumarearesponsabilitatii parentale. De asemenea, pot avea vieti socialemai active sau sa lucreze in medii dominate de barbati, cu o toleranta ridicata pentruconsumul de alcool. In plus, este posibil sa fi crescut in sanulunor familii de clasa mijlocie, unde si-au putut observa parintiiband regulat.

Potrivit studiului, aportul substantial al efectului educationals-ar putea datora faptului ca femeile mai bine pregatite au maimulte oportunitati si tind sa duca stiluri de viata care inlesnescexpunerea inaintea unor circumstante ce favorizeaza consumul dealcool.

Sursa: Telegraph

CITESTESI:DESCOPERA TRAVEL. Descopera lumea in caretraiesti!