Prima pagină D:News

Uimitoarea Catedrala de Seminte de la Shanghai Expo 2010 (FOTO)

Redactia Descopera.ro | 05.05.2010 | ● Vizualizări: 113
Uimitoarea Catedrala de Seminte de la Shaghai Expo 2010 (FOTO)     catedrala se deminte, shanghai expo 2010, structura impresionanta, Marea Britanie, seminte + zoom
Galerie foto (14)

De departe cea mai populara structura din cadrul Exozitiei Shanghai 2010, chiar dinainte ca aceasta sa fie oficial deschisa, Catedrala de Seminte a Marii Britanii este o formatiune cubica inalta de sase etaje si alcatuita din 60.000 de coloane subtiri din fibra acrilica.

Fiecare dintre baghetele lungi de 7,5 metri se clatina la cea mai usoara adiere de vant, adaugand un impresionant efect designului. Intocmai ca fibrele optice, coloanele acrilice atrag lumina din exterior si o directioneaza spre interiorul structurii. Noaptea, lumina artificiala din miez este proiectata catre exterior, facand Catedrala de Seminte sa straluceasca.Dar structura nu poarta denumirea aceasta impozanta fara motiv. Pe dinauntru, fiecare coloana are una sau mai multe seminte incastrate in ea. Proiectata de Thomas Heatherwick, minunea arhitecturala a castigat deja inimile vizitatorilor, care au botezat-o "Papadia".

Sursa: Odditycentral

Sursa foto: QQ

CITESTE SI:

DESCOPERA TRAVEL. Descopera lumea in care traiesti!