Prima pagină D:News

Cum ai arata daca ai fi… o alta specie de hominid?

Redactia Descopera.ro | 05.14.2010 | ● Vizualizări: 202
Cum ai arata daca ai fi… o alta specie de hominid?     antropologie, tehnologie, om, hominid, Neanderthal + zoom
Galerie foto (1)

Smithsonian Institution, din SUA, a lansat o aplicatie pentru iPhone gratie careia poti afla, de pilda, cum ai arata in chip de om de Neanderthal.

Pasul 1: incarci o fotografie - un portret al tau - si potrivesti imaginea pe ecran in functie de cateva marcaje situate la nivelul ochilor, al nasului si al gurii.

Pasul 2: alegi ce specie vrei sa "devii": om de Neanderthal (Homo neanderthalensis)? Omul din Flores (Homo floresiensis), supranumit si Hobbitul, din cauza taliei sale mici? Homo heidelbergensis, care a trait in urma cu 200.000 - 700.000 ani in urma?

Dupa asta, nu-ti mai ramane decat sa te uiti cum "te transformi", vazand cu ochii, intr-un neanderthalian, cu un nas foarte mare!

Aceasta trasatura a fost, dupa opinia specialistilor, o adaptare care a ajutat specia H. neanderthalensis sa supravietuiasca in climatul rece; un nas mai mare era inzestrat cu o mucoasa nazala cu suprafata mai intinsa, care putea incalzi si umidifica eficient aerul rece, inainte ca acesta sa ajunga in plamani.

Sursa: Science NOW

CITESTE SI: