Prima pagină D:News

INCREDIBIL! O balena beluga picteaza suprarealist (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 05.17.2010 | ● Vizualizări: 342
INCREDIBIL! O balena beluga picteaza suprarealist (VIDEO)     balene, beluga, pictura, arta, zoologie, natura, ciudatenie, bizar + zoom
Galerie foto (1)

Daca pana in prezent credeati cumva ca balenele nu sunt capabile sa picteze, ei bine, a sosit timpul sa va reconsiderati opinia! Un mascul de beluga alba de la un oceanariu din China este ultima senzatie in randul artistilor din regnul animal…

Xiao Qiang, este numele unui mascul de beluga alba, in varsta de 7 ani, care isi duce existenta in oceanariul Qingdao Polar Ocean World din China. Cetaceul si-a inceput cariera artistica dupa ce un vizitator a uitat o pensula pe malul care margineste bazinul sau. Atent, Xiao Qiang a confiscat rapid pensula si a inceput sa se joace cu ea. Nu a fost decat inceputul. Sesizand inclinatiile artistice ale balenei, ingrijitorii sai i-au pus la dispozitie panze si culori. In prezent, "tablourile" lui Xiao Qiang se vand la preturi care depasesc 3.000 $ bucata.

"A prezentat un interes incredibil pentru pictura, inca de cand a confiscat pensula. Tot ce avem de facut, la ora actuala, consta in aprovizionarea balenei cu ustensile de pictat si mentinerea panzei in fata bazinului pentru ca Xiao Qiang sa picteze cu pensula pe care o tine strans in gura. Culoarea sa favorita este albastrul si se pricepe de minune sa redea imagini din oceane presarate cu siluete de balene", explica Zhang Yong, dresorul si ingrijitorul balenei.

Expertii afirma balenele beluga sunt foarte inrudite cu delfinii, iar comparativ cu alte specii de balene, au mai mult tesut muscular in jurul gurii, fapt ce le permite sa manevreze mai usor o pensula.

Sursa: WeirdAsiaNews

DESCOPERA LUMEA IN CARE TRAIESTI!

CITESTE SI: