Prima pagină D:News

Albinosii sunt persecutati in Tanzania

Redactia Descopera.ro | 05.17.2010 | ● Vizualizări: 644
Albinosii sunt persecutati in Tanzania     africa, tanzania, albinos, discriminare, negri, trib, traditii tribale, superstitii + zoom
Galerie foto (1)

In ultimii doi ani, oamenii de culoare albinosi nascuti in tari africane au fost aspru persecutati datorita unor superstitii tribale. Numai in Tanzania, peste 50 de barbati, femei si copii negri nascuti cu pielea alba au fost omorati cu bestialitate.

Desi albinosii negri s-au confruntat dintotdeauna cu discrimarea celorlalti semeni de culoare, recenta renastere a traditiilor si credintelor tribale ancestrale in tarile africane a facut ca situatia sa scape de sub control, persoanele care sufera de albinism fiind nevoite sa se lupte la propriu pentru a supravietui. Mai mult de atat, in ciuda numeroaselor crime brutale din Tanzania, de abia la inceputul acestui an un individ a fost pus sub acuzare si judecat pentru uciderea unui albinos.

Aproximativ 17.000 de albinosi traiesc in Tanzania. Albinismul este o dereglare genetica care atinge unul din 3.000 de oameni in aceasta tara africana. Pe langa pielea complet alba, albinosii au probleme si cu vederea, ochii lor foarte sensibili nefiind adaptati la lumina. Pana de curand, cand valul de discriminare a scapat de sub control, cel mai mare dusman al albinosilor africani era soarele - lipsiti de protectie in fata razelor agresive, albinosii africani dezvota forme severe de cancer de piele si foarte rar traiesc mai mult de 40 de ani.

Acum, albinosii au de infruntat, din nou, superstitiile tribale africane. In Tanzania, o tara cu 40 de milioane de locuitori, peste jumatate din populatie inca mai consulta samanii si vrajitorii tribali. Acestia spun ca albinosii poarta mare ghinion, dar in acelasi timp potiunile si leacurile create din bucati de carne care au apartinut unui om albinos ar aduce bogatie si bunastare. De asemenea, pescarii din Tanzania si alte tari africane cred ca daca in plasa cu care prind pestele pun mai multe de fire de par care au apartinut unui albinos, vor avea o captura uriasa.

DESCOPERA LUMEA IN CARE TRAIESTI!