Prima pagină D:News

Rusii sunt gata sa demareze operatiunea de evitare a coliziunii lui Apophis cu Terra

Redactia Descopera.ro | 05.20.2010 | ● Vizualizări: 207
Rusii sunt gata sa demareze operatiunea de evitare a coliziunii lui Apophis cu Terra     Apophis, Terra, spatiu, sonda, coliziune + zoom
Galerie foto (1)

In proiect a fost deja implicata o societate specializata in fabricarea de vehicule spatiale, pentru constructia sondei care va devia ruta asteroidului Apophis, astfel incat acesta sa nu intre in coliziune cu Terra in 2036.

In luna decembrie a anului trecut, Anatoly Perminov, presedinte al Agentiei Spatiale Federale Rocosmos a uimit lumea intreaga anuntand ca agentia pune la punct un proiect special conceput pentru a "infrunta" asteroidul. Acum Lev Zelioni, director al Institutului de Fizica Cosmica (IKI) al Academiei de Stiinte, a precizat in cadrul unui congres desfasurat la Moscova pe tema explorarii cosmosului, ca institutul pe care-l conduce este implicat in proiectul demarat de Rocosmos, cu care lucreaza intr-o stransa colaborare. In plus, Zelioni a mai declarat ca in operatiune a fost implicata si societatea care ar trebui sa contruiasca sonda menita a devia ruta asteroidului. Este vorba despre Lavochkin Association, companie specializata in fabricarea de vehicule spatiale.

Proiectul rusesc prevede ca sonda sa se apropie de asteroid si sa-i devieze ruta, salvand planeta de la distrugere. "Este in joc viata oamenilor. Nu putem sta cu mainile in san, trebuie sa construim un sistem care sa ne permita sa evitam coliziunea, chiar daca va costa milioane de dolari", a declarat Anatoly Perminov. Intentia rusilor este aceea de a implica si alte natiuni in proiectul lor, pentru a-i asigura resursele necesare.
Sursa: Corriere della Sera

CITESTE SI:

Tag-uri: Apophis | Terra | spatiu | sonda | coliziune