Prima pagină D:News

Pe urmele celui mai mare mister al Varfului Everest

Redactia Descopera.ro | 05.20.2010 | ● Vizualizări: 432
Pe urmele celui mai mare mister al Varfului Everest     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un aventurier australian a pornit marti intr-o expeditie spre Everest, cel mai inalt varf al lumii, pentru a rezolva marele mister al muntelui. Barbatul va cauta dovezile de mult timp pierdute ale faptului ca piscul ar fost cucerit pentru prima oara in 1924, cu 29 de ani mai devreme decat se crede in prezent.

Montaniardul Duncan Chessell sustine ca traversam perioada cea mai prielnica din ultimele decade pentru a descoperi cadavrul disparut al lui Andrew "Sandy" Irvine si poate chiar evidente fotografice care sa ateste ca acesta a atins acoperisul lumii alaturi de camaradul sau britanic George Mallory in urma cu 86 de ani.

Cei doi alpinisti si-au gasit sfarsitul aproape de pisc, lasand in urma lor mari ambiguitati referitoare la sosirea pe varful Everest. Trupul lui Mallory a fost recuperat in 1999, dar nu si echipamentul fotografic pe care se presupune ca il avea cu el.

"Am fost la North Col recent, iar vantul sufla cu 150 km/h, spulberand zapada aflata pe munti de foarte multi ani. Acum, stanca acoperita zeci de ani de zapada din zonele unde s-ar putea afla trupul lui Irvine, este expusa. Intentia mea este sa cercetez aceste locuri aflate pe ruta catre varf si sa profit de rara oportunitate de a il gasi, si, odata cu el, poate si aparatura fotografica.", declara Chessell inainte sa plece.

Oficial, neozeelandezul Edmund Hillary si serpasul Tenzing Norgay sunt recunoscuti ca primii oameni care au cucerit varful Everest, in 1953, dar povestea intriganta a lui Mallory si Irvine a continuat sa fascineze lumea alpinistilor de la inceputuri si pana astazi. Din acest motiv, Duncan Chessell este increzator ca va descoperi ceva. Sosirea sa pe Everest este preconizata pentru duminica sau luni.

Sursa: Physong

DESCOPERA LUMEA IN CARE TRAIESTI!

CITESTE SI: