Prima pagină D:News

Florile in arta la Best Flower Designers Exhibition

Redactia Descopera.ro | 05.20.2010 | ● Vizualizări: 84
Florile in arta la Best Flower Designers Exhibition     no tags + zoom
Galerie foto (1)

In cadrul BEST FLOWER DESIGNERS EXHIBITION desfasurat la Carol Parc Hotel - hotel boutique de 5 stele - va invitam la prelegerea “Florile in arta”.

In decursul timpului, arta a functionat ca o modalitate estetica de expresie a societatii. Aparitia genurilor noi, dezvoltarea diferitelor tehnici si metodele de abordare conceptuala, toate acestea sunt, inainte de a privi finalitatea operei de arta, gesturi ale schimbarii de atitudine creativa in diverse epoci. In acest context, vorbim despre flori ca elemente de simbol in arta. Fara a constitui un gen aparte, elementele florale sunt prezente in diferite forme ale artei, raportand creatia la sursa suprema de inspiratie si proportii - natura, exprimand cu discretie detalii simbolice ale compozitiei, raspunzand nevoilor decorative sau fiind rezultatul gestului de observatie.

Vom urmari asadar prezenta florilor in arta europeana din antichitate pana in prezent observand nu atat o directie evolutiva, ci o raportare la arta din diferitele epoci istorice. Nu privim florile ca pe un element al frumosului, ci ca pe un detaliu ce balanseaza, in functie de context, intre simbolic si decorativ. Vorbim deci despre ratiuni religioase, politice si sociale ce aduc mereu elementul vegetal in mijlocul gestului creativ.
Prezentarea va atinge urmatoarele puncte: Antichitatea - Egipt si Grecia Antica, Restrictiile Evului Mediu si primele semne laice ale Renasterii, Pictura flamanda cu natura moarta, Scoala germana cu peisajul, Arta de curte a rococo-ului, Secolul 19 si Fotografia, Impresionismul, Arts&Crafts, Art Nouveau si noile tehnologii constructive, arta posterului, avangarda secolului 20.

Data: 23 mai, 14:00
Lector - arh designer Irina Neacsu
Taxa: 50 ron - taxa de participare include cafea si apa
Loc: Carol Parc Hotel, Aleea Suter nr 23-25 (harta)
Inscriere la - contact@victoriei.ro

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI