Prima pagină D:News

Templul Sarpelui, din Penang (FOTO)

Redactia Descopera.ro | 05.23.2010 | ● Vizualizări: 294
Templul Sarpelui, din Penang (FOTO)     templul sarpelui, lacat de cult plin de serpi veninosi, vipera, crotal, galerie foto, poze, imagini + zoom
Galerie foto (10)

Probabil unic in lume, Templul Sarpelui, aflat in Penang, Malaezia, este deopotriva camin al oamenilor, cat si al celor mai periculosi serpi de pe Pamant.

Amplasat in Sungai Kluang, din insula Penang, lacasul mai este cunoscut si sub denumirea de Norul de Azur, sau Templul Norului Pur, in onoarea frumoaselor ceruri de deasupra regiunii. Constituie un adevarat rai pentru vipere, despre care se spune ca ar fi servitori ai lui Chor Soo Kong, zeitatea rezidenta a templului. Potrivit legendei, Chor Soo Kong, calugar si tamaduitor chinez, le-a oferit adapost serpilor junglei, care, de atunci, il vizitau constant.Mii de adepti vin anual in pelerinaj la Templul Sarpelui, fara a fi deranjati de zecile de serpi veninosi incolaciti pe diversele obiect de mobilier de aici. Unii cred ca este spiritul lui Soo Kong, in timp ce altii dau vina pe fumul parfumat permanent emanat in incapare pentru lipsa de ostilitate a viperelor si crotalilor de aici, renumiti tocmai pentru agresivitatea lor.

Sursa: Odditycentral

DESCOPERA LUMEA IN CARE TRAIESTI!

CITESTE SI: