Prima pagină D:News

Programul Prima Casa ...pentru soareci!

Redactia Descopera.ro | 06.04.2010 | ● Vizualizări: 122
Campania case pentru soareci     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Autoritatile locale din comitatele britanice Leicestershire si Rutland colaboreaza cu o echipa de zoologi pentru a proteja populatia de soareci de camp din zona. In acest scop, oamenii au trecut la “impropietarirea” fiecarei familii de soareci. Cu cate o casa realizata dintr-o minge veche de tenis !

Consiliile locale s-a intrunit intr-o sedinta de urgenta alarmate de scaderea ingrijoratoare a populatiei de soareci care traiesc pe campuri si fanete. In acest scop, se cere localnicilor sa isi doneze mingile de tenis de camp uzate, pentru ca aceste obiecte sa fie gaurite si puse pe campuri. Conform studiilor specialistilor, mingile de tenis gaurite reprezinta adaposturi ideale pentru micile rozatoare. Sunt ieftine, rezistente la intemperii, greu de distrus, ofera caldura, iar soarecii si le pot deplasa singuri oriunde doresc.

"Daca soarecii de camp au ajuns sa fie amenintati cu disparitia, este clar ca ne confruntam cu o criza ecologica fara precedent. In plus, se cunosc putine date despre viata si obiceiurile lor. O parte din mingile de tenis vor fi prevazute cu mici camere de luat vederi pentru a studia mai bine rozatoarele" declara Helen O'Brien, expert din cadrul Wildlife County Council, forul care se va ocupa indeaproape cu livrarea de "garsoniere" pentru soareci.
Cea mai mare parte a mingilor de tenis uzate, vor fi donate de un club de tenis local.

Sursa: BBCNews


CITESTE SI: