Prima pagină D:News

“Armata deseurilor" e in formatie de lupta (FOTO)

06.08.2010 | ● Vizualizări: 142
“Armata deseurilor" e in formatie de lupta (FOTO)     armata de gunoaie, oamenii gunoaie, soldatii deseuri, expozitie germana, artist german, galerie foto, imagini, poze + zoom
Galerie foto (10)

Creati de artistul german H.A. Schult, Oamenii Gunoaie, sau Schrottarmee, sunt figurine cu aspect uman in marime naturala, facute din diverse tipuri de deseuri.

Aceasta "armata decisa sa cucereasca lumea" calatoreste intr-olocatie diferita in fiecare an, facandu-si existenta cunoscutapretutindeni.

Oamenii Deseu ai lui H.A. Schult au aparut pentru prima oara in1996, intr-un amfiteatru din Xanten, Germania.Reprezentau o parte a unei expozitii artistice locale, dar apois-a nascut ideea inconjurarii mapamondului cu ei, moment incare Armata Gunoaielor a devenit o atractie internationala,prezenta in Piata Rosie din Moscova, la Marele Zid Chinezesc, langapiramidele din Giza, in Roma, Barcelona si chiar in zonaarctica.Bine cunoscut pentru excentricitate si pentru ca foloseste gunoiulca materie prima in realizarea operelor sale, Schult a creat 1.000de Oameni ai Gunoaielor din deseuri de zi cu zi pe care oamenii leproduc.

De la cutii de suc pana la fragmente de aparatura tehnologicadistrusa, "armata" este o reprezentare a societatii de consum pe care o alcatuimastazi.

De fiecare daca cand Oamenii Gunoaie apar, incolonati dupa untipar propriu, le amintesc trecatorilor ca "Producem gunoi, nenastem din gunoi si ne vom transforma la loc in gunoi", dupa cuminsusi creatorul lor sustine.

Sursa: Odditycentral

DESCOPERA lumea in care traiesti!

CITESTE SI: