Prima pagină D:News

Si jucatorii de poker se dopeaza

Redactia Descopera.ro | 06.09.2010 | ● Vizualizări: 253
Si jucatorii de poker se dopeaza     poker, dopaj, droguri, medicamente, joc + zoom
Galerie foto (1)

Un studiu american a demonstrat ca, pentru a-si mentine un nivel ridicat al concentrarii, jucatorii profesionisti de poker recurg la medicamente, marijuana, cocaina, amfetamine.

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Nova Southeastern (Florida), marijuana, cocaina, amfetamine, valium, dar si medicamente nootropice, cafeina, bauturi energizante si guarana sunt utilizate de jucatorii de poker (profesionisti, dar si amatori) pentru a se concentra in timpul partidelor. Stirea a zguduit lumea pokerului, care zilele acestea s-a reunit in Statele Unite, la Las Vegas, pentru "World Series of Poker", eveniment la care participa cei mai faimosi profesionisti ai domeniului.

In cadrul studiului lor, cercetatorii au analizat profilele a 198 jucatori (profesionisti, semi-profesionisti si amatori, din toata lumea) din perspectiva utilizarii de droguri si substante menite a le imbunatati prestatiile in timpul jocului. Potrivit rezultatelor, un procent de 28% declara ca a utilizat cel putin un medicament, dintre care 73% spune ca a facut acest lucru pentru a se putea concentra mai bine, 11% pentru a se calma, 11% pentru a-si pastra atentia si 2% pentru a-si imbunatati memoria. Cele mai utilizate medicamente sunt amfetaminele, urmate de benzodiazepine, metilfenidat si calmante in general. Un procent de 38% declara ca le-a obtinut de la medic, iar 26% ca au fost furnizate de un alt jucator de poker, si tot 26% le-a cumparat de la un alt jucator, iar 10% de pe internet.

Pe langa medicamente, subiectii intervievati au declarat ca recurg la cafeina in 71% din cazuri, la bauturi energizante (34%), marijuana (30%) si bauturi alcoolice (30%). Apreciate la masa verde sunt si suplimentele alimentare pe baza de guarana si vitamina B12. "Marijuana nu este deloc cea mai sigura si mai eficienta substanta pentru un jucator de poker, cele mai bune sunt amfetaminele", a comentat unul dintre jucatorii intervievati in chestionarul utilizat de cercetatori.

La studiu au participat mai ales jucatori americani, dar si canadieni si europeni, cu varsta in jurul a 26 de ani.

Sursa: La Repubblica

CITESTE SI:

Tag-uri: poker | dopaj | droguri | medicamente | joc