Prima pagină D:News

Nava Calypso va fi repusa pe linia de plutire

Redactia Descopera.ro | 06.09.2010 | ● Vizualizări: 121
Nava Calypso va fi repusa pe linia de plutire     oceanografie, cercetare, stiinta, biodiversitate, ocean, mare, nava, Calypso, Cousteau + zoom
Galerie foto (1)

Celebrul vas al comandantului Cousteau va fi renovat si trimis din nou pe marile lumii, ca simbol al cercetarilor de oceanografie si al necesitatii de a conserva ecosistemele marine.

Proiectul face parte din seria manifestarilor cuprinse in "anul centenarului": anul acesta se implinesc 100 de ani de la nasterea comandantului Jacques-Yves Cousteau, nascut la 11 iunie 1910, la Saint André de Cubzac, in sud-vestul Frantei. Exploratorul a murit in urma cu 13 ani, la varsta de 87 de ani.

Strabatand marile la bordul lui Calypso, efectuand cercetari si realizand mii de ore de filmari, transformate apoi in documentare de mare succes, Cousteau si echipa sa au adus in atentia lumii uimitoarea biodiversitate a lumii submarine.

Calypso a fost scufundat accidental in Singapore, cu un an inainte de moartea lui Cousteau. Avariat grav, vasul a ramas sub apa timp de trei saptamani. Ulterior, a fost scos la suprafata si dus inapoi in Franta, iar in momentul de fata se afla in reparatii intr-un santier naval din Bretania.

Francine Cousteau, vaduva exploratorului, si Societatea Cousteau spera sa poata strange sumele necesare renovarii, astfel incat relansarea lui Calypso sa poata face parte din programul dedicat centenarului celebrului explorator al oceanelor.

Sursa: FOXNews

CITESTE SI: