Prima pagină D:News

Cel mai batran caine din lume traieste in Japonia

Redactia Descopera.ro | 06.10.2010 | ● Vizualizări: 4309
Cel mai batran caine din lume traieste in Japonia     no tags + zoom
Galerie foto (1)

La prima vedere, Pusuke nu are nimic deosebit in infatisare. Pare doar o corcitura incerta detinuta de stapana sa din Sakura, prefectura Tochigi. Doar ca acest caine are varsta matusalemica de 25 de ani, o varsta incredibil de inaintata pentru un caine. Din acest motiv lui Pusuke i s-a facut onoarea de a figura in paginile Guiness Book, la sectiunea cel mai batran exemplar canin din lume inca in viata!

Pusuke este atat de batran pentru un caine, incat, daca ar fi om, atunci varsta sa ar fi de peste 120 de ani. Stapana cainelui, Yumiko Shinohara, in varsta de 41 de ani, asteapta cu emotie ca cei de la Guiness Book sa-i inmaneze certificatul si diploma lui Pusuke. Pana in prezent, cel mai batran caine din lume era un mascul din rasa Australian Kelpie, care, in luna martie a acestui an, implineste 21 ani si 3 luni.

Pusuke s-a nascut tot in luna martie, dar in anul 1985. Parintii sau au fost un Shiba pitic, respectiv o catelusa metisa. Varsta sa poate fi verificata cu precizie, deoarece autoritatile locale il au inscris in registre inca de la momentul nasterii sale.

Pusuke este deosebit de vioi si agil pentru varsta sa, fiind foarte bucuros atunci cand este scos la plimbarile zilnice. Conditi fizica a patrupedului precum si sanatarea i-au fost puse la incarcare acum doi ani, cand cainele a fost lovit de o masina, accident in urma caruia si-a revenit cu bine.

"Pu, asca cum il alint eu, s-a nascut pe cand aveam 16 ani. Astazi, il consider copilul meu. Nu stiu cate zile va mai avea de trait, dar voi face tot posibilul ca sa traiasca in cele mai bune conditii", incheie stapana sa.

Sursa: Yomiuri Shimbun

CITESTE SI: