Prima pagină D:News

Cercetatorii ademenesc jaguarii cu apa de colonie Calvin Klein

Redactia Descopera.ro | 06.11.2010 | ● Vizualizări: 86
Cercetatorii ademenesc jaguarii cu apa de colonie Calvin Klein     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Biologii aflati pe urmele jaguarilor din jungla guatemaleza au intotdeauna un miros placut. Totul in numele stiintei; cercetatorii au descoperit ca apa de colonie pentru barbati Obsession, marca Calvin Klein, atrage felinele mari.

Descoperirea ca mirosul complex al lichidului parfumat actioneaza ca un magnet asupra jaguarilor a fost rezultatul unui experiment derulat in cadrul Gradinii Zoologice WCS Bronx, din New York. Cei de aici au cautat ani de zile mijloace prin care sa aduca gheparzii in raza de actiune a camerelor de supraveghere montate in habitatul lor. Dupa ce au incercat mai multe miresme, oamenii au descoperit ca pulverizarea apei de colonie Obsession pentru Barbati in apropierea camerelor cu senzori de miscare si de caldura a atras felinele mai eficient decat alte mirosuri.

Practica a fost preluata si in Guatemala, cu succes similar, inca din anul 2007, permitandu-le biologilor de aici sa urmareasca jaguarii si chiar sa le inregistreze ritualurile de imperechere. Rezultatele vor fi nepretuite in sensul eforturilor de conservare. Cercetatorii reusesc, gratie parfumului si camerelor de supraveghere, sa identifice numarul jaguarilor din regiune si sa controleze populatia acestora. Reprezentantii WCS sustin ca au planuri sa extinda intrebuintarea apei de colonie si in programe din Venezuela, Nicaragua, Bolivia, Peru si Ecuador.

Sursa: Yahoo News

DESCOPERA lumea in care traiesti!

CITESTE SI: