Prima pagină D:News

Barbatul viril se recunoaste dupa voce

Redactia Descopera.ro | 06.17.2010 | ● Vizualizări: 3820
Barbatul viril se recunoaste dupa voce     voce, barbat, virilitate + zoom
Galerie foto (1)

Nu conteaza fizicul: inaltimea, greutatea, masa musculara; este vocea cea care “tradeaza” forta unui barbat, agresivitatea si chiar potenta lui sexuala, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea California.

Experimentul a debutat cu inregistrarea celor mai diferite voci de barbati (de la cele apartinand membrilor unui trib bolivian si unor pastori din Anzi pana la cele ale unor studenti din Romania si Statele Unite), care repetau toti aceeasi fraza, pronuntata pe un ton normal. Apoi, forta fizica a acestora a fost masurata in baza unor indicatori precum strangerea de mana, circumferinta toracelui si a bicepsilor si numarul de altercatii avut in ultimii patru ani.

In cadrul studiului menit a analiza "secretele" vocii masculine, cercetatorii de la universitatea californiana au descoperit ca femeile detin o surprinzatoare capacitate de a intui "potentialul" unui barbat doar ascultandu-l vorbind. Doar analizand vocile masculine inregistrate, chiar si in limbi straine, participantele la studiu au reusit sa-I selectioneze pe cei mai puternici, independent de aspectul fizic.

Sursa: La Repubblica

CITESTE SI:

Tag-uri: voce | barbat | virilitate