Prima pagină D:News

Jedi printre noi: laserele cu putere uriasa de distrugere, la indemana copiilor

Redactia Descopera.ro | 06.17.2010 | ● Vizualizări: 3244
Jedi printre noi: laserele cu putere uriasa de distrugere, la indemana copiilor      cel mai puternic laser de mana, star wars, sabie Jedi, 1 watt putere, raza ucigatoare, orbire, arsura, cancer, Spyder III Pro Arctic + zoom
Galerie foto (3)

Un dispozitiv laser de mana, asemanator sabiilor luminoase din filmul Star Wars si atat de puternic incat poate orbi sau arde subit pielea unei persoane, este de vanzare pe Internet.

Aparatul, cu o raza de 1.000 de ori mai puternica decat radiatia solara la nivelul Pamantului, este marcat de producatori drept "cel mai periculos laser creat vreodata". Din acest motiv, autoritatile de protectie a consumatorilor se declara ingrijorate cu privire la comercializarea modelului Spyder III Pro Arctic si emit avertismente impotriva utilizarii sale.Dimpreuna cu posiblitatea de a orbi, a arde si a cauza cancer unei persoane, creatorul din Hong Kong al produsului, Wicked Lasers, recunoaste ca o secunda de patrundere a unei asemenea raze laser in carlinga unui avion poate starni un dezastru. In plus, nici pretul dispozitivelor nu este unul tocmai prohibitiv, el putand fi comandat si peste hotare, pentru o suma mai mica de 200 de euro. Chiar site-ul producatorului mentioneaza: "Sintagma "extrem de periculos" este o subestimare a puterii de 1 watt a acestei raze".Deoarece laserele sunt produse in Asia, iar acolo legile nu interzic comercializarea lor catre publicul larg, institutiile de reglare a standardelor comerciale din alte tari nu au ce sa faca pentru a impiedica vanzarea lor prin intermediul Internetului.

Sursa: Yahoo News

DESCOPERA lumea in care traiesti!

CITESTE SI: