Prima pagină D:News

Sculpturile in cartea de telefoane ale lui Alex Queral (FOTO)

Redactia Descopera.ro | 06.20.2010 | ● Vizualizări: 113
Sculpturile in cartea de telefoane ale lui Alex Queral (FOTO)     no tags + zoom
Galerie foto (12)

Alex Queral, in varsta de 51 de ani, din SUA, scobeste in hartia agendelor telefonice, pentru a crea uimitoare portrete in relief ale diferitelor celebritati, in special cinematografice, cum ar fi Clint Eastwood si Kirk Douglas.

Barbatul isi justifica pasiunea, recunoscand ca ii place sa creeze "obiecte longevive" din ceva care, altfel, ar ajunge la gunoi dupa numai un an. Artistulului din Philadelphia i-a venit ideea folosirii cartilor telefonice ca materie prima in urma cu 14 ani, in timp ce cauta un lemn pe care sa il scuplteze.A observat, atunci, un teanc de agende telefonice aruncate pe strada, iar ideea l-a "lovit". In plus, dincolo de gasirea unui scop mai nobil pentru aceste culegeri de numere de telefon, Alex Queral vede in arta sa si o forma de reciclare.

Omul realizeaza aproximativ doua sculpturi de acest fel lunar, dupa care le spoieste cu lac, pentru a le face durabile si a le da un finisaj sclipitor. Pana acum, Queral a importalizat figuri emblematice ca Dalai Lama, Barrak Obama, Jack Nicholson si multi altii.

Sursa: Odditycentral

DESCOPERA lumea in care traiesti!

CITESTE SI: