Prima pagină D:News

Un antic oras egiptean ingropat a fost dezvaluit de radar

Redactia Descopera.ro | 06.23.2010 | ● Vizualizări: 356
Un antic oras egiptean ingropat a fost dezvaluit de radar     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Capitala, veche de 3.500 de ani, a ocupantilor straini ai Egiptului, a fost ”adusa la suprafata” de arheologi prin utilizarea imagisticii radar.

Egiptul a fost condus, timp de un secol, din 1664 i.Ch. pana in 1569 i.Chr., de Hyksos, un popor razboinic din Asia, posibil de origine semita, a carui capitala estivala se afla in zona deltei nordice.

Irene Mueller, lider de cercetare al echipei arheologice austriece, sustine ca principalul scop al proiectului sau actual a fost acela de a determina cat de mult s-a extins acest oras, acum subteran. Imaginile obtinute prin scanare radar au scos in evidenta contururile strazilor, pe cele ale caselor si templelor de sub campurile agricole verzi si de sub orasul modern Tel al-Dabaa.

Asemenea tehnici neinvazive de sondare reprezinta cea mai buna metoda de a defini dimensiunea sitului, sunt de parere membri echipei. Delta Egiptului este dens populata si intens cultivata, facand extrem de dificile excavarile extinse, spre deosebire de zona sudica a tarii, populata de mai faimoasele sale temple si morminte desertice. Echipa austriaca de arheologi lucreaza la situl egiptean din 1975.

Sursa: Telegraph

DESCOPERA lumea in care traiesti!

CITESTE SI: