Prima pagină D:News

OZN sau nor?

Redactia Descopera.ro | 06.24.2010 | ● Vizualizări: 291
OZN sau nor?     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Ceea ce, la prima vedere, parea un urias OZN, a atras atentia a numerosi britanici, dupa ce un fotograf amator a capturat cateva imagini misterioase pe cerul oraselului Crief din comitatul Perthsire. Specialistii in ufologie au declansat o ancheta cu un rezultat surpinzator.

"Farfuria zburatoare" a fost fotografiata la sfarsitul saptamanii trecute de catre Brian Wilton si sotia acestuia, Isobel. "Cand am vazut-o nu ne-am putut crede ochilor, am crezut ca suntem intr-o situatie similara cu cea din filmul « Intalnire de Gradul Trei », cand naveta spatiala din alte lumi se pregatea sa aterizeze pe Pamant", declara cei doi.

Cu toate acestea, spre dezamagirea pasionatilor fenomenului OZN, specialistii care au analizat fotografiile au dat un verdict banal: nu sunt altceva decat nori. Nori care, in limbaj de specialitate, se numesc Altocumulus Lenticularis, si peste care s-a suprapus o aura luminoasa creata de vaporii ridicati deasupra soarelui care apunea. Acest gen de nori se formeaza in momentul in care aerul cald si umed se ridica in straturile aeriene reci, iar vaporii rezultati condenseaza.

Sursa: DailyMail

CITESTE SI: