Prima pagină D:News

Atac antisemit la Hanovra

Redactia Descopera.ro | 06.27.2010 | ● Vizualizări: 105
Atac antisemit la Hanovra     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Politia germana a deschis o anchete de proportii, dupa ce cativa etnici evrei au fost bombardati cu pietre in timp ce acestia dansau pe strazi in timpul unui festival traditional evreiesc.

Tineri inca neidentificati au scandat lozinci anti-semite de genul "Juden Raus" (Afara cu evreii), aruncand apoi cu pietre spre membrii trupei de dansuri evreiesti Chaverim (Prietenii, in ebraica), care performau pe o strada din districtul Sahlkamp al orasului Hanovra. Politia germana banuieste ca atacatorii sunt tineri imigranti de origine musulmana. Unul dintre dansatori a fost ranit la un picior, iar trupa si-a contramandat spectacolele.

"Ce s-a intamplat este cu adevarat oribil. Tinerii au inceput sa arunce cu pietre in dansatori, chiar inainte ca acestia sa inceapa sa danseze", declara indignata Alla Volodarska, din partea Comunitatii Ebraice din Hanovra.

Sentimentele anti-semite au crescut in intensitate in ultima decada, atat in randul gruparilor neo-naziste, cat si in randul comunitatilor musulmane din Germania, anunta pe aceasta cale si Charlotte Knobloch, presedinta Consiliului Central al Evreilor din Germania, care puncteaza ca cei mai inversunati activisti anti-semiti sunt tocmai tinerii.

Sursa: BBCNews

CITESTE SI: