Prima pagină D:News

Un falsificator de apa sfintita a fost arestat

07.02.2010 | ● Vizualizări: 179
Un falsificator de apa sfintita a fost arestat     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un profesor din Coreea de Sud, care sustinea ca putea transforma apa de la robinet in “apa sfintita”, a fost arestat in urma a numeroase reclamatii conform carora presupusa apa cu proprietati miraculoase, vanduta de acesta pe sume piperate, era apa obisnuita, lipsita de “puteri vindecatoare”.

Profesorul Kim sustine ca a reusit sa reproduca, cu ajutorultehnologiei digitale, insasi elementele din compozitia apeisfintite de la izvoarele din Lourdes, Franta, apa despre carecredinciosii romano-catolici cred ca are proprietativindecatoare.

Individul a reusit, pana in prezent, sa vanda credulilor unnumar de peste 5 000 de mostre de apa, imbogatindu-se relativrepede cu suma de 1. 300 000 $.
Alaturi de profesorul Kim, politia sud-coreeana i-a arestat pesotia si cumnatul sau.

In apararea sa, profesorul declara ca a realizat o serie defiltre din ceramica, hartie si plastic, folosite in mod curent lapurificarea apelor uzate, filtre care sunt capabile sa transformeapa de la robinet in "apa sfintita", cu ajutorul tehnologieidigitale de ultima ora.Alaturi de asociatii sai, profesorul vindea apa clientilor,asigurandu-i ca astfel se vor vindeca de diferite afectiuni,incluzand diabetul sau tumorile canceroase.
Politia are insa o alta varianta, declarand ca "apa sfintita aprofesorului Kim este un fals ordinar, care nu este bazat pe dovezistiintifice sau medicale. Pe langa acest aspect, cei care aucumparat apa mult-laudata nu s-au vindecat si au facut plangeri,acuzandu-l pe Kim de inselaciune si escrocherie", dupa cum afirmaun purtator de cuvant al politiei din Seul.

Sursa: BBC News

CITESTE SI :