Prima pagină D:News

Un ecran gonflabil aduce Campionatul Mondial in Kenya

Redactia Descopera.ro | 07.09.2010 | ● Vizualizări: 46
Un ecran gonflabil aduce Campionatul Mondial in Kenya     sport, tehnologie, fotbal, ecran, gonflabil, Campionat Mondial, proiector + zoom
Galerie foto (1)

Desi continentul african e gazda celui mai important eveniment sportiv al anului, putini africani au avut posibilitatea de a urmari meciurile. O solutie ingenioasa – avand si o dimensiune filantropica – da unei comunitati din Kenya prilejul de a urmari partidele finale ale Campionatului.

Gratie unui proiector si unui ecran gonflabil, cu dimensiunile de 4,5x3,5 metri, "microbistii' din districtul kenyan Kilifi vor putea urmari ultimele meciuri ale CM de fotbal.

Proiectul Kenya Field of Dreams, finantat de Google and UK Sport International Development, are si o componenta caritabila, urmarind - prin intermediul unei organizatii locale, Moving the Goalposts - sa asigure fetelor si femeilor tinere o educatie de baza si deprinderi practice care sa le ajute sa se descurce intr-un mediu social in schimbare. Energia si magia fotbalului vor servi drept vehicul acestor actiuni.

Tinerele din Kilifi au fost cele care au ajutat la instalarea ecranului urias si tot ele vor fi cele care vor asigura functionarea instalatiei, lucrand ca voluntare in cadrul proiectului.

Dupa incheierea CM, instalatia urmeaza sa fie folosita si pentru proiectarea de filme educationale, pe teme precum abuzul de droguri, sanatatea sexuala sau avortul.

Sursa: BBC

CITESTE SI: