Prima pagină D:News

Caracatita Paul se retrage in plina glorie

Redactia Descopera.ro | 07.13.2010 | ● Vizualizări: 93
Caracatita Paul se retrage in plina glorie     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Celebra caracatita care a prezis fara greseala rezultatele celor mai importante meciuri din cadrul recent incheiatului Campionat Mondial de Fotbal din Africa de Sud se va retrage in plina glorie din cariera involuntara de profet. Paul, pe numele sau, ar urma sa intre sub protectia oferita de statul spaniol, Prim Ministrul Jose Luis Zapatero anuntand mai in gluma, mai in serios, ca este gata sa trimita la nevoie trupele speciale pentru a-l salva pe Paul de un eventual destin sfarsit in farfurie.

"Tinem sa anuntam, pe acesta cale, ca simpaticul nostru Paul se va retrage in mod oficial din cariera de profet", anunta Tanja Munzic, purtatoarea de cuvant a Acvariului Sea Life din orasul german Oberhausen, unde locuieste uimitoarea caracatita. Personalul acvariului punea intotdeauna inainte de fiecare meci, in doua cutii, scoici, hrana favorita a lui Paul, cutiile avand atasate steagurile tarilor care aveau sa se infrunte. Caracatita alegea intotdeauna sa manance din cutiile cu steagul tarilor care aveau sa castige meciul.

Dupa ce "profetul nevertebrat" a prezis infangerea Germaniei in semifinala cu Spania, fanii germani au lipit in semn de protest, zeci de retete cu carne de caracatita, direct pe peretii acvariului unde traia Paul.

"Sunt foarte ingrijorat de soarta lui Paul. A fost cel mai neobisnuit suporter al nostru si, la fel ca milioane de spanioli, nu doresc sa ajunga pe masa cuiva. Ma gandesc chiar sa-i trimit cele mai bune trupe speciale care sa-i ofere protectie", declara in gluma premierul spaniol Jose Luis Zapatero.

In ziua de luni dimineata, imediat dupa finala castigata de Spania, lui Paul i s-a adus mancarea servita intr-un singur recipient. Care avea, bineinteles, forma trofeului oficial al Cupei Mondiale, Cupa Jules Rimet. Caracatita Paul are o pagina de Facebook personalizata vizitata de milioane de fani din intreaga lume. Sute de experti in marketing, case de pariuri si brokeri de pe mapamond au oferit pana in prezent sume imense de bani pentru cumpararea lui Paul.

Sursa: RiaNovosti

CITESTE SI :