Prima pagină D:News

Alpinista Crina COCO Popescu pleacă in Antarctica

Redactia Descopera.ro | 07.15.2010 | ● Vizualizări: 81
Alpinista Crina COCO Popescu pleacă in Antarctica     alpinism, crina coco popescu, palmares, munti, adolescenta + zoom
Galerie foto (2)

Sportiva Crina COCO Popescu, membră a Clubului Montan Altitudine, a decis să meargă în expediţie în Antarctica, la sfarşitul anului.

Crina COCO Popescu, alpinista în vârstă de 15 ani, reprezentantă a Federaţiei Romane de Alpinism şi Escaladă, va participa, în perioada decembrie 2010- ianuarie 2011, la expeditia în Antarctica. COCO va face echipă cu alpinistul american Jordan Romero în vârstă de 14 ani care în luna mai, prin ascensiunea reuşita pe Everest, a devenit astfel cel mai tânăr alpinist din lume care a ajuns pe cel mai inalt vârf al planetei.

COCO isi propune în expediţia antarctică escaladarea a două vârfuri situate la peste 1.000 km distanţă unul de celălalt: Mt. Sidley şi Mt. Vinson.

Mt. Sidley este cel mai înalt vulcan al Antarcticii şi prin ascensiunea acestui vârf COCO ar putea deveni prima femeie din lume care încheie circuitul Volcanic Seven Summits.
Mt. Vinson este cel mai înalt munte din Antarctica, iar escaladarea lui ar aduce-o pe COCO doar la un varf distanta de Seven Summits şi posibilitatea de a deveni cea mai tânără alpinistă din lume care să încheie acest redutabil circuit.Costurile expeditiei din Antarctica se ridica la 65,000 EUR, reprezentand cel mai mare impediment in realizarea unei performante unice pentru Romania.

Pe 20 iunie 2010 COCO escalada Mt. McKinley (6,193.5 m) din Alaska, cel mai înalt munte al Americii de Nord, încheind astfel cu success expediţia "America de Nord - 2010".

In cadrul expeditiei COCO a escaladat cel mai înalt vulcan al continentului, Pico de Orizaba(5.636 m), Mexic, şi in acelasi timp cel de-al VI-lea vulcan pentru COCO în Volcanic Seven Summits dar şi cel mai înalt munte - McKinley - acesta fiind cel de-al V-lea vârf pentru COCO în Seven Summits.

DESCOPERA LUMEA IN CARE TRAIESTI!