Prima pagină D:News

Secretele unei casnicii fericite

Redactia Descopera.ro | 07.19.2010 | ● Vizualizări: 333
Secretele unei casnicii fericite     casnicie, varsta, sex, divort, testosteron, etnie + zoom
Galerie foto (1)

Le-a identificat scriitoarea americana Anneli Rufus in articole publicate de-a lungul timpului pe aceasta tema de revistele de stiinta.

Potrivit documentarii facute de Anneli Rufus in revistele de stiinta, "trucurile" pentru evitarea unui divort sunt cel putin 15 si merg de la a alege pentru casatorie o persoana zambitoare pana la a evita o femeie care a ales o cariera militara. "Cifrele reiesite din studiile stiintifice ne ajuta sa ne gandim la factori de care de obicei nu se tine cont in relatii", a declarat Rufus pentru Daily Telegraph.

Varsta nevestei este primul astfel de factor de luat in calcul, se arata in lista publicata de revista on line 'The daily beast": potrivit "National Center for Health Statistics" din Statele Unite, daca mireasa are mai putin de 18 ani riscul de divort este de 48%, si coboara proportional cu cresterea varstei. Si dorinta de a avea copii are o influenta: daca sotul si sotia nu sunt de acord asupra numarului de copii, probabilitatea unui divort se dubleaza. Si in orice caz, cand vine vorba despre sexul copiilor, mai bine baieti: doi copii baieti dau o probabilitate de divort de 39%, in timp ce doua fetite, 44%. In plus, parintii cu un copil caruia i-a fost diagnosticata o dereglare de deficit de atentie si hiperactivitate au cu 24% mai multe probabilitati de a se desparti.

Pentru femei, un "secret" ar fi ca trebuie sa-si aleaga un sot cu un nivel scazut de testosteron (!?): cei cu prea mult testosteron au cu 43% mai multe probabilitati de a divorta, potrivit unui cercetator australian. Si convietuirea face rau casatoriei: daca unul dintre cei doi soti a convietuit cu altcineva inaintea casatoriei, exista sanse duble sa se ajunga la divort. Un alt studiu a demonstrat si ca daca cei doi surad in fotografiile din copilarie, probabilitatea unui divort este de 10%, crescand la 30% in cazul unei expresii mai "serioase".
In lista compilata de scriitoarea americana mai exista si factori precum existenta unor boli grave ale femeii, caz in care probabilitatile unui divort cresc de sase ori, avortul spontan sau un accident cerebral survenit la unul dintre soti.

Foarte importanta reiese a fi si cariera: cei mai probabili candidati la divort sunt balerinii si coregrafii (43% sanse de a divorta), in vreme ce job-uri cu "risc scazut" in acest sens sunt cel de agricultor si de inginer nuclear (7%), si mai ales de optometrist (4%).
In Statele Unite si etnia este determinanta, cu afro-americanii avand 47% probabilitati de a divorta si asiaticii de 20%. Iar un sfat pentru toti barbatii ar fi acela de a evita femeile cu o cariera militara: potrivit Departamentului pentru Aparare al Statelor Unite, acestea au cu de 250 de ori mai multe probabilitati de a divorta decat cuplurile in care militar este barbatul.
Sursa: ANSA

CITESTE SI:

Tag-uri: casnicie | varsta | sex | divort | testosteron | etnie