Prima pagină D:News

Sute de pinguini au fost gasiti morti pe plajele braziliene

Redactia Descopera.ro | 07.23.2010 | ● Vizualizări: 105
Sute de pinguini au fost gasiti morti pe plajele braziliene     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Sute de pinguini, aparent ucisi de malnutritie, au fost adusi de valuri pe plajele din Brazilia, ingrijorandu-i pe zoologi, care investigheaza acum posibilele cauze ale mortii lor in numar atat de mare.

Aproximativ 500 asemenea pasari au fost gasite in aceasta stare numai in ultimele zece zile, pe plajele Peruibe, Praia Grande si Itanhaem, din Sao Paolo. Majoritatea fac parte din specia "pingunilor lui Magellan", aflati in migratie la nord de Argentina, Chle si Insulele Falkland, in cautarea hranei si a apelor cu temperaturi mai ridicate.

Multi dintre pinguini nu reusesc sa gaseasca niciuna dintre cele doua. Autopsiile executate in cazul catorva dintre animale au condus la constatarea ca acestea aveau stomacurile complet goale, indicand o mare posibilitate ca pasarile sa fi murit de foame.

Oamenii de stiinta incearca sa afle acum eventuala implicare a curentilor puternici si a apelor mai reci decat in mod normal in decimarea speciilor care alcatuiesc meniul pinguinilor. Nu exclud, de asemenea, o posibila implicare a factorilor umani in chestiune, pescuitul in exces putand justifica un atare fenomen.

Biologii spun ca este o perioada fireasca pentru ca pinguinii sa inoate spre nord. Inevitabil, unii se ratacesc pe drum si mor de foame si de oboseala, sfarsind pe coastele braziliene, departe de casa. Totusi, niciodata acest lucru nu se intampla in numar atat de mare, intre 100 si 150 de pinguini naufragiaza anual pe plaje in mod normal, dintre care numai in jur de zece sunt morti.

Sursa: Yahoo News

Descopera lumea in care traiesti:

CITESTE SI: