Prima pagină D:News

Marea Galbena se afla in fata unui dezastru ecologic

Redactia Descopera.ro | 07.27.2010 | ● Vizualizări: 391
Marea Galbena se afla in fata unui dezastru ecologic     marea galbena, china, dezastru ecologic, petrol, accident, ecologie + zoom
Galerie foto (1)

Turistii au fost evacuati de pe insula Bangchui din CHina si de pe plaja Dalian, in efortul autoritatilor de a stopa cat mai repede extinderea petei de petrol care se intinde deja pe o suprafata de 183 de kilometri patrati. China a folosit deja 25 de tone de bacterii consumatoare de petrol si sute de vase specializate in curatarea unor astfel de pete. Dezastrul s-a produs saptamana trecuta, atunci cand o conducta petroliera a explodat, aruncand in apa marii mii de tone de titei.

In aceasta fotografie, realizata de catre Greenpeace, un pompier este salvat in ultima secunda de la moarte dupa ce incercase sa repare o pompa subacvatica. Sursele oficiale au anuntat ca intreaga cantitate de petrol pierduta in apa se ridica la circa 1650 de tone. Scepticii sustin, insa, ca o cifra exacta nu poate fi inca calculata. Pana in prezent, circa 500 de tone de petrol au fost curatate din Marea Galbena, conform agentiei de presa Xinhua.

Sursa: DailyGalaxy

CITESTE SI: