Prima pagină D:News

Caracatita Paul – simbolul decadentei occidentale

Redactia Descopera.ro | 07.29.2010 | ● Vizualizări: 155
Caracatita Paul – simbolul decadentei occidentale     caracatita, paul, campionat mondial, mahmud ahmadinejad, decadenta, occident + zoom
Galerie foto (1)

Mahmoud Ahmadinejad, controversatul lider iranian, si-a socat audienta atunci cand s-a lansat intr-o tirada impotriva nimeni alteia decat Paul, caracatita prezicatoare de la campionatul mondial de fotbal. In viziunea presedintelui iranian, Paul nu este altceva decat un simbol a tot ceea ce este rau in lumea occidentala.

Acesta a declarat in cadrul unei interventii televizate ca animalul in cauza este o imagine a decadentei "dusmanilor sai". Mai mult, Ahmadinejad a acuzat caracatita de raspandirea superstitiilor si propagandei vestice.

"Cei care cred in astfel de lucruri nu pot fi liderii unei natiuni globale, asa cum aspira ei acum. Pentru a atinge acest lucru, asa cum se intampla in Iran, trebuie sa aspiri catre perfectiunea umana, o perfectiune bazata pe dragoste si valori sacre", a afirmat liderul de la Teheran.

Caracatita Paul a devenit un star international dupa ce a reusit sa prezica absolut toate rezultatele din meciurile Germaniei la campionatul mondial din Africa de Sud si, mai mult, castigatoarele din semifinale si cele doua finale. Cei mai multi admiratori ai caracatitei se afla, evident, in Spania, si asta dupa ce animalul a prezis victoria acestei tari la turneul final al campionatului mondial de fotbal.

Sursa: The Telegraph

CITESTE SI: