Prima pagină D:News

Record mondial: cea mai inceata inotatoare

Redactia Descopera.ro | 07.29.2010 | ● Vizualizări: 337
Record mondial: cea mai inceata inotatoare     record, record mondial, cartea recordurilor, guinness book, inot, cea mai inceata inotatoare, canalul manecii, anglia + zoom
Galerie foto (2)

O femeie din Marea Britanie a stabilit un nou record mondial – anume acela de cea mai inceata persoana care a traversat Canalul Manecii inot.

Lui Jackie Cobell, in varsta de 56 de ani, i-a luat nu mai putin de 28 de ore si 44 de minute pentru a duce la bun sfarsit inotul epic de la Dover la Calais. Canalul Manecii este stramtoarea dintre sudul Angliei si nordul Frantei, care leaga Oceanul Atlantic de Marea Nordului.Recordul precedent, de cea mai lenta traversare a Canalului, este de 26 de ore si 50 de minute si a fost stabilit, accidental, de Henry Sullivan, in 1923, dupa ce inotatorul a fost deviat din pricina unei furtuni si a ajuns sa inoate 103 kilometri, in loc sa urmeze traseul direct de « numai » 33,8 km.

Aproximativ acelasi lucru a patit si doamna Cobell, care a fost luata de curent. « Nu am avut ceas la mine si am continuat sa inot pe langa tarm, gandindu-ma ca mai am putin si ajung. Cu toate astea, curentul m-a maturat de-a lungul coastei. Mi-am dat seama ca inot de foarte mult timp, dar nu mi-a venit sa cred cand, in cele din urma, am ajuns si mi s-a spus ca sunt de aproape 29 de ore in apa si am spart recordul mondial", marturiseste inotatoarea.

Jackie Cobell nu este singura femeie care stabileste un record mai putin inedit. Vezi aici cum arata cea mai puternica fata din lume.

CITESTE SI: