Prima pagină D:News

Proteza dentara a lui Churchill s-a vandut pe o suma record

Redactia Descopera.ro | 07.30.2010 | ● Vizualizări: 178
Proteza dentara a lui Churchill sa vandut pe o suma record     no tags + zoom
Galerie foto (1)

In cadrul unei licitatii din orasul britanic Norfolk, a fost expusa spre vanzare proteza dentara purtata de Sir Winston Chunchill in anii in care acest important om politic coordona apararea Marii Britanii in fata atacurilor aerine ale Germaniei naziste.

Proteza a fost detinuta de catre tehnicialul dentar Derk Cudlipp, nimeni altul decat fiul celui care a construit-o. Proteza a fost atat de importanta pentru Churchill, incat acesta mai avea o dublura identica pe care o purta tot timpul cu el in deplasari. Andrew Bulloc, purtator de cuvant al casei de licitatii Keys, declara ca fostul premier britanic suferea de dureri teribile ale dintilor si gingiilor, fiind un abonat al cabinetelor de dentisti inca din frageda copilarie.

Originalitatea si designul tipic al protezei sunt factorii care l-au ajutat decisiv pe Churchill cu ocazia faimoaselor sale discursuri si apeluri la postul national de radio. Misteriosul colectionar a cumparat proteza cu suma de 15.200 de lire sterline si detine numeroase alte obiecte personale ale celebrului premier britanic, printre acestea numarandu-se si microfonul de la care Winston Churchill a anuntat sfarsitul Razboiului Mondial.

Sursa: BBCNews

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI