Prima pagină D:News

Criza automobilistica mondiala (FOTO)

Redactia Descopera.ro | 08.04.2010 | ● Vizualizări: 186
Criza automobilistica mondiala (FOTO)     no tags + zoom
Galerie foto (14)

Pentru aceia dintre noi care traiesc cu impresia ca recesiunea a lovit crunt doar Romania, imaginile care urmeaza vor sublinia foarte plastic faptul ca lucrurile nu stau deloc asa. Cel putin la nivelul industriilor automobilistice. Colosi de talie mondiala care activeaza in aceasta sfera de productie si-au oprit liniile de asamblare si sunt nevoiti sa concedieze sute si chiar mii de angajati. Motivul evident, oamenii nu isi mai permit achizitionarea autoturismelor, astfel ca hectare intregi detinute de companiile auto sunt aglomerate de mii de masini fara cumparatori.

Nissan si-a anuntat planurile de reducere a personalului fabricii din Sunderland, cu 1.200 de muncitori. Mii de masini nevandute sunt acum ingramadite pe si in jurul pistei de testare a niponilor.Honda si-a incetat productia la fabrica din Swindon, inca din luna aprilie a acestui an. Impreuna cu rivalii de la Toyota, compania sisteaza productia atat in Japonia cat si in restul lumii.Tot in acest an, si Jaguar Land Rover a renuntat la 450 de lucratori.Zonele de stocare pentru automobile din Corby, Northamptonshire, si-au atins capacitatea maxima.

Masini importate pastrate in stocul din Sheerness, asteptand sa le fie livrate dealerilor.Autoturisme recent importante acopera in intregime suprafata de 60 de hectare a centrului de distributie Toyota, din Long Beach, California.

Stocul de masini importate al portului Newark, New Jersey.Stocuri de camionete Ford in Detroit, Michigan.Stocuri uriase de masini blocheaza activitatile portuare in Valencia, Spania.Autoturismele Peugeot asteapta in portul Civitaecchia, pentru a fi transportate pe mare in Italia.Masini nevandute la Docurile Avonmouth, in apropiere de Bristol.Mii de masini noi sunt stocate pe pista de aterizare scoasa din uz a bazei aeriene Upper Heyford, de langa Vicester, Oxfordshire, inca din decembrie 2008.

Descopera lumea in care traiesti:

CITESTE SI: