Prima pagină D:News

Neil Armstrong implineste 80 de ani

Redactia Descopera.ro | 08.05.2010 | ● Vizualizări: 62
Neil Armstrong implineste 80 de ani     spatiu, astronaut, Luna, Armstrong, Apollo, aniversare + zoom
Galerie foto (2)

La 20 iulie 1969, Omul facea primul sau pas pe Luna. Eroul acestui eveniment ramane astronautul american Neil Armstrong, cea dintai fiinta umana care a pasit pe solul selenar. Anul trecut, a fost celebrata implinirea a 4 decenii de la acel moment istoric, iar astazi, Neil Armstrong isi sarbatoreste cea de-a 80-a aniversare.

Se estimeaza ca aproximativ 500 de milioane de oameni au urmarit, la 20 iulie 1969, imaginile alb-negru care il aratau pe Armstrong, in costumul sau alb de protectie, coborand scara vehiculului lunar, pasind pe suprafata pustie a Lunii si lasand pe ea primele urme de picior omenesc.

Aviator, participant la razboiul din Coreea, ulterior pilot de incercare, Armstrong a fost selectat in 1962 pentru a deveni astronaut, iar in 1969 a devenit comandantul misiunii Apollo 11.
Dupa plecarea de la NASA, in 1971, Armstrong a predat, timp de aproape un deceniu, cursuri de inginerie aerospatiala la Universitatea din Cincinnati si a fost membru in consiliile mai multor companii aviatice.

Desi s-a ferit mereu de "luminile rampei", anul acesta a intrat in atentia publicului prin faptul ca a criticat decizia presedintelui american, Barack Obama, de a suprima fondurile destinate programului Constellation, in cadrul caruia NASA urma sa reia zborurile spre Luna.

Sursa: FOXNews

DESCOPERA unde se afla taramul nemuritorilor!

CITESTE SI: