Prima pagină D:News

Arabia Saudita a lansat “Jihadul” contra Blackberry

Redactia Descopera.ro | 08.05.2010 | ● Vizualizări: 64
Arabia Saudita a lansat “Jihadul” contra Blackberry     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Saudi Arabia Telecoms,”cainele de paza” al telecomunicatiilor din acest regat islamic, a cerut pe un ton imperativ ca toate firmele de telefonie mobila sa blocheze functia de messenger de pe popularele telefoane Blackberry sau sa inceteze vanzarea lor.

Saudi Arabia Telecoms a declarat ca decizia de interzicere se va pastra in vigoare pana cand cei trei operatori de telefonie mobila care apartin statului saudit vor "indeplini functiile si regulamentele specifice care se asteapta de la ei".

In pofida mesajului laconic, forul suprem al telefoniei mobile din Arabia Saudita nu a dezvaluit si regulamentele care trebuiesc indeplinite. Recent, Emiratele Arabe Unite au luat aceeasi decizie de a bloca functionarea terminalelor de tip Blackberry in interiorul granitelor sale.

Autoritatile saudite au in faza de studiu inclusiv decizia in urma careia, nu doar serviciile messenger, ci si trimiterea de e-mailuri alaturi de accesarea Internetului, vor fi interzise de pe terminalele Blackberry.

Analistii occidentali presupun ca ambele state musulmane sunt nemultumite de faptul ca nu pot monitoriza comunicatiile via Blackberry. In plus, terminalele Blackberry trimit automat datele incriptate spre alte servere, aflate in afara celor doua tari.

Sursa: BBCNews

DESCOPERA unde se afla taramul nemuritorilor!

CITESTE SI: