Prima pagină D:News

Insule de gunoaie blocheaza cel mai mare baraj al lumii (FOTO)

Redactia Descopera.ro | 08.06.2010 | ● Vizualizări: 641
Insule de gunoaie blocheaza cel mai mare baraj al lumii     barajul celor trei defileuri, barajul Sanxia, dig, Raul Yangtze, deseuri, reziduuri, gunoaie, ambient, verde, curat, ecologic + zoom
Galerie foto (5)

Barajul Sanxia, sau Barajul celor trei Defileuri, promitea sa ofere energie verde pentru milioane de oameni. Totusi, superstructura chineza se afla acum sub amenintarea unor vaste insule plutitoare de gunoaie si reziduuri, deversate in Raul Yangtze din pricina ploilor torentiale si a inundatiilor.

Deseurile au acoperit o portiune mare a raului, iar incuietorile digului hidroelectric - a caruit construire a costat 25 de miliarde de dolari si 100 de vieti - sunt acum supuse riscului. Crusta de gunoie este atat de groasa pe alocuri, incat oamenii pot sta pe ea, la suprafata apei.Barajul celor trei Defileuri, al carui perete masoara 2,335 kilometri in lungime si 185 de metri in inaltime, a devenit complet operational abia anul trecut, cele 26 de turbine ale sale avand capacitatea de a genera 18.000 de megawatti pe ora. Aproximativ un milion de oameni au fost stramutati din casele lor si trei orase au fost inundate pentru a crea structura gargantuanica, in care chinezii au vazut o "nava amiral" a proiectelor ecologiste la nivel mondial.Blocarea cu deseuri a Barajului Sanxia nu este un eveniment izolat. O alta insula de reziduuri, acoperind o suprafata de 15.000 de metri patrati de apa s-a oprit sub un pod, in nord-estul orasului Baishan din provincia Jilin, blocand cursul apei.Serviciile de urgenta au demarat deja operatiunile de curatare la Barajul Sanxia, dar se tem ca acestea vor necesita mai multe zile. S-au colectat deja 40 de camioane de gunoi, dar deseurile ramase ar mai putea umple inca 200. Si, in plus, mai multa ploaie este prognozata pentru perioada urmatoare.

Sursa: Dailymail

Descopera lumea in care traiesti:

CITESTE SI: