Prima pagină D:News

Salvatorii de rechini

Redactia Descopera.ro | 08.09.2010 | ● Vizualizări: 224
Salvatorii de rechini     rechin, ocean, australia, marele rechin alb, salvare + zoom
Galerie foto (2)

Doi oameni si un copil care se plimbau pe o plaja din Australia s-au vazut pusi intr-o situatie mai putin obisnuita: aceea de a fi salvamarii unui inotator extrem de periculos.

Andrew Eckersley iesise sa se joace cu fiul sau in varsta de 8 ani si cu cainele Max, pe o plaja din nordul Australiei, cand au observat un rechin alb lung de 3 metri, care esuase pe nisip. Rapacele si versatilul pradator marin a fost vazut si de un surfer, care a venit imediat la mal.

Cei trei nu au stat mult pe ganduri si s-au hotarat sa salveze rechinul - acesta, aproape inconstient, ar fi murit daca ar mai fi ramas multa vreme pe plaja. Dupa ce s-au apropiat de pradator, rechinul a parut ca-si revine si a incercat sa-i muste pe oameni de cateva ori, apoi, simtind parca ca acestia ii vor binele, s-a potolit si i-a lasat in liniste sa-l repuna in apa cu ajutorul unor lemne gasite pe plaja. Odata ajuns in ocean, rechinul si-a revenit si a inotat rapid in larg. Oamenii nu-si explica de ce a esuat rechinul pe plaja - acesta este un accident foarte rar intalnit in lumea acestor pradatori.

*

Iti place literatura fantasy si horror? Participa la ultima etapa a concursului Stephen King - Un univers horror!

CITESTE SI: